Időszakos karbantartás

Minden autógyártó meghatározott időközönként előírja / javasolja a jármű karbantartását. Ez a ciklus legtöbbször évente egyszer, vagy 7,500 - 30,000km megtétele után esedékes attól függően, hogy a kocsi mennyit fut egy évben, illetve hogy a gyártó mit határozott meg az adott típusra. Sok esetben maga az autó is jelzi a műszerfalon, hogy ideje van a felülvizsgálatnak, ilyenkor gyújtás ráadásakor, vagy indítás után hangjelzés hallható vagy piktogram-jelzés látható a műszerfalon. Egyre több típus fedélzeti menürendszerében ki is kereshető a még megtehető útszakasz és hátralévő idő. Nagyon fontos információ, hogy a szájhagyomány útján terjedő legendákkal ellentétben az autók nem állnak meg a ciklus lejárta esetén, csak negatív előjellel számolni kezdik a túlfutást, valamint állandó visszajelzéssel figyelmeztetik a sofőrt.

Az időszakos karbantartás a legfontosabb esemény az autó életében. Általában motorolaj csere valamint egy teljes átvizsgálás jellemzi. Az átvizsgálásról jegyzőkönyv készül, melyből az autó aktuális műszaki állapota látható. A jegyzőkönyv tartalmából nagyjából egy évre előre kivetíthetőek az esetlegesen javításra szoruló fődarabok, láthatóak a költségek. Az autó így egy átlátható állapotú és költségű munkaeszköz lesz, nem pedig ismeretlen problémahalmaz.

Készséggel állunk rendelkezésére autója időszakos karbantartásának elvégzésében! BOSCH adatbázisunk segítségével meg tudjuk határozni autója gyári szervizciklusát. Szóban vagy e-mailben is adhatunk árkalkulációt járműve következő karbantarásának költségeiről. Természetesen a munkák elvégzése után BOSCH pecsét kerül az autó szervizkönyvébe. Amennyiben a gyári szervizkönyv betelt, a karbantartások regisztrálhatóak maradnak BOSCH szervizkönyvünkben.